Zakelijke fietsverzekering

Particulier verzekeren of een zakelijke fietsverzekering afsluiten?

Veel mensen die naar het werk fietsen denken dat zij hiervoor een zakelijke fietsverzekering moeten afsluiten, maar dat is niet altijd het geval. Bij Allianz Global Assistance valt woon-werkverkeer onder privégebruik en daar is géén fietsverzekering voor zakelijk gebruik voor nodig. 

De situatie verandert wanneer je de fiets gebruikt om je eigen werk te doen of medewerkers en/of relaties de fiets gebruiken.

In de volgende situaties moet je bij Allianz Global Assistance een fietsverzekering voor zakelijk gebruik afsluiten:

  • Je bent een zzp’er die naar verschillende werkgevers fietst voor afspraken of om op locatie te werken.
  • Je bent ondernemer en stelt een fiets beschikbaar aan een groep medewerkers. 
  • Je werkt als makelaar en fietst voor bezichtigingen van locatie A naar B.
  • Je bent werkzaam in de zorg en voor huisbezoeken fiets je van de ene patiënt naar de andere.

Zakelijk gebruik van de fietsverzekering is een aanpassing op de huidige verzekeringsvoorwaarden van Allianz Global Assistance. Net als bij particulier gebruik kies je eerst de gewenste verzekering. Je kan kiezen tussen de Aflopende Fietsverzekering (3 jaar) of de Doorlopende Fietsverzekering. Daarna selecteer je wat je precies wilt verzekeren. 

Bij beide fietsverzekeringen heb je keuze uit drie pakketten: Standaard, Uitgebreid en Compleet. Afhankelijk van waar je woont kan je kiezen uit één of meerdere pakketten. Juridische hulp en diefstal zijn de basis van de (zakelijke) fietsverzekering en vormen samen het pakket Standaard. Met het uitgebreide pakket is je zakelijke fiets óók verzekerd voor schade. Alle mogelijke dekkingen, inclusief pechhulp, zitten in het pakket Compleet.

Er is één grote uitzondering als het gaat om een fietsverzekering voor zakelijk gebruik. Voor de zakelijke markt biedt Allianz Global Assistance op dit moment géén verlengde garantie aan.

Verder geldt dat een fietsverzekering voor zakelijk gebruik niet af is te sluiten als de fiets wordt gebruikt:

  • om te verhuren aan klanten
  • voor post- en pakketbezorging (bijv. fietskoerier)
  • om maaltijden te bezorgen
  • om andere personen te vervoeren (bijv. fietstaxi)

Bij het bepalen van de premie voor een fietsverzekering spelen meerdere factoren een rol. De looptijd van de verzekering en het soort fiets (e-bike of een niet-elektrische fiets) zijn daar voorbeelden van.

Bij het zakelijk verzekeren van je fiets is ook het soort zakelijk gebruik van invloed op de premie die je betaalt. Tijdens het samenstellen van je zakelijke fietsverzekering krijg je om die reden een aantal vragen te zien:

  • Gebruik je de fiets privé, zakelijk of is het een combinatie van beide?
  • En wie maakt, zakelijk gezien, gebruik van de fiets?

De antwoorden die je geeft zijn bepalend voor de premie. Zo betaal je minder als de fiets alleen privé wordt gebruikt ten opzichte van een fiets die door 5 medewerkers 7 dagen per week wordt ingezet. 

Veelgestelde vragen
Heb je vragen over de fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance? Vind je antwoord snel in de veelgestelde vragen.
Fietsverzekering afsluiten
Vrijwel elke soort fiets met bijbehorende accessoires kan je verzekeren. Of je nu een e-bike of een stadsfiets hebt.
Contactgegevens
Hieronder vind je naast onze algemene contactgegevens ook ons noodnummer voor in het geval van pech.