Vergelijken fietsverzekering

Hoe maak ik een vergelijking tussen verschillende fietsverzekeringen?

Veel mensen kiezen ervoor om hun fiets te verzekeren. De redenen hiervoor verschillen. Zo wil de één direct geld ontvangen als de fiets is gestolen, terwijl de ander juist een fietsverzekeraar zoekt die helpt bij pech. Met alle verschillende soorten en mogelijkheden in fietsverzekeringen is het daarom soms lastig te bepalen waar je het beste uit bent.

Een vergelijking tussen verschillende verzekeraars en fietsverzekeringen helpt je daarmee, maar waar moet je precies op letten bij het vergelijken van fietsverzekeringen?

Net als Allianz Global Assistance zijn er andere partijen die fietsverzekeringen aanbieden. Daarom is het goed de verschillende onderdelen en dekkingen van de fietsverzekering bij de verschillende partijen te vergelijken. Kijk de volgende keer eens naar deze onderdelen:

 • Looptijd van de verzekering. Er zijn doorlopende fietsverzekeringen en verzekeringen die automatisch aflopen na bijvoorbeeld 3 of 5 jaar.
 • Premie en het eigen risico. Soms betekent een goedkope fietsverzekering een hoog eigen risico als er iets gebeurt.
 • Diefstal. Wat gebeurt er als iemand je fiets steelt? Krijg je geld of een vergoeding in natura (nieuwe fiets)?
 • Schade. Wat als schade aan je fiets gerepareerd moet worden? Krijg je dan een vervangende fiets of kan je ergens anders van gebruikmaken?
 • Aankoopwaarde van de fiets. Sommige verzekeraars vergoeden niet de volledige aankoopwaarde van de fiets in geval van diefstal of totaalverlies.
 • Pechhulp. Hulp bij pech betekent niet dat de verzekeraar alle reparaties aan je fiets zomaar vergoedt om je weer op weg te helpen.
 • Juridische hulp. Met deze dekking helpt de verzekeraar je de schade te verhalen die een ander aan jou of de fiets heeft veroorzaakt.
 • Dekkingsgebied. Is de fietsverzekering geldig in Nederland, Europa of is je fiets overal ter wereld verzekerd?
 • Accessoires. Bij de meeste verzekeraars kan je fietsaccessoires gemakkelijk meeverzekeren.

Hoewel het lijstje hierboven niet volledig is, geeft het je een idee waarop je een fietsverzekering kan vergelijken. Bepaal vooral eerst wat je zelf belangrijk vindt. Iemand die veel lange afstanden aflegt hecht wellicht meer waarde aan de dekking Pechhulp dan iemand in de grote stad die de fiets alleen gebruikt om boodschappen te doen. Voor die laatste persoon kan de dekking Diefstal of Schade weer veel belangrijker zijn tijdens een vergelijking. 

Voldoet de fietsverzekering aan jouw wensen? Dan heb je de juiste fietsverzekering op het oog.

Een fietsverzekering kan je bij verschillende verzekeraars afsluiten, maar wat zijn redenen om te kiezen voor Allianz Global Assistance? 

Anders dan bij bijvoorbeeld HEMA en ANWB kies je bij Allianz Global Assistance uit twee verzekeringen én drie pakketten. Dit geeft je flexibiliteit. Eerst kies je tussen een kortlopende fietsverzekering (3 jaar) of doorlopende fietsverzekering en vervolgens combineer je de soort verzekering met een dekkingspakket. Afhankelijk van waar je woont kan je kiezen uit één of meerdere pakketten.

Van de drie pakketten is het pakket Standaard de basis van de fietsverzekering. Met dit pakket ontvang je de dekkingen juridische hulp en diefstal. Het tweede pakket Uitgebreid voegt daar de dekking schade aan toe. En met het Compleet-pakket heb je het totale pakket: juridische hulp, diefstal, schade én pechhulp.

Voordelen van de Allianz Global Assistance fietsverzekering:

 • Zowel oude- als nieuwe fietsen zijn te verzekeren 
 • Fiets plus accessoires te verzekeren tot maximaal € 9.500 (hoger dan bij andere verzekeraars)
 • Volledige aankoopwaarde terug bij diefstal of totaalverlies*
 • Beste koop volgens de Consumentenbond (mei 2019) in de categorie Stadsfietsen
 • Pechhulp geldig tot 30 kilometer over de Nederlandse grens

* Hiervoor moet het aankoopbewijs bij de start van de verzekering jonger zijn dan 6 maanden.

Benieuwd naar de fietsverzekering van Allianz Global Assistance?

Veelgestelde vragen
Heb je vragen over de fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance? Vind je antwoord snel in de veelgestelde vragen.
Fietsverzekering afsluiten
Vrijwel elke soort fiets met bijbehorende accessoires kan je verzekeren. Of je nu een e-bike of een stadsfiets hebt.
Contactgegevens
Hieronder vind je naast onze algemene contactgegevens ook ons noodnummer voor in het geval van pech.