Mountainbike

   1. Kies je pakket

   2. Vul de overige gegevens in

   3. Zie jouw premie en sluit direct af! 

Fietsactie in september en oktober: Sluit een fietsverzekering af en win het aankoopbedrag van je fiets terug! 
Fietsverzekering
8.5 / 10

Bij Allianz Global Assistance kies je uit drie pakketten voor je mountainbikesverzekering, namelijk Standaard, Uitgebreid of Compleet.

Het pakket Standaard biedt bij diefstal een vergoeding voor je gestolen mountainbike. Daarnaast ben je verzekerd voor juridische hulp.

Met het pakket Uitgebreid ben je naast diefstal ook verzekerd tegen schade. In het pakket Compleet ben je verzekerd voor diefstal, schade en pechhulp in heel Nederland. 

*Belangrijk: bij diefstal van en schade aan je ATB/mountainbike geldt er een eigen risico.

 • Snelle uitbetaling bij Diefstal
 • Aankoopbedrag gedekt*
 • Bij Schade: vergoeding voor een leenfiets
 • Reparatie ter plekke
 • 24/7 Pechhulp
Kies uit het pakket Standaard, Uitgebreid en Compleet.
 • Juridische hulp
 • Diefstal
Bereken premie
 • Juridische hulp
 • Diefstal
 • Schade
Bereken premie
 • Juridische hulp
 • Diefstal
 • Schade
 • Pechhulp
Bereken premie
Bekijk de animatie

Animatiefilm over onze fietsverzekering
Doorfietsgarantie

Allianz Global Assistance biedt een mountainbikeverzekering met doorfietsgarantie. Dit betekent dat we:
 • Snel uitkeren bij Schade.
 • Snel uitkeren bij Diefstal.
 • Leenfiets - Wanneer je mountainbike wordt gerepareerd, ontvang je van ons een vergoeding voor een vervangen fiets (mountainbike).
 • In 95% van alle pechgevallen gebeurt de reparatie van je mountainbike ter plaatse door gecertificeerde fietsmonteurs. Lukt reparatie ter plaatse niet, dan word je binnen een straal van 30 kilometer afgezet bij een bestemming naar keuze.
Reparatie op locatie

Bij pech onderweg wordt je geholpen door gecertificeerde fietsmonteurs. Zij zijn gespecialiseerd in alle soorten mountainbikes. In 95% van de gevallen kan je mountainbike ter plekke gerepareerd worden, waarna je gewoon weer verder fietst.

Als je mountainbike niet ter plekke gerepareerd kan worden, dan regelt Allianz Global Assistance transport. Je wordt samen met een eventuele medefietser en jullie fietsen afgezet op een bestemming naar keuze binnen een straal van 30 kilometer.

Ben je de grens overgestoken en vindt de pech in het buitenland plaats? Dan ben je ook gedekt voor grensritten naar België en Duitsland, tot 30 kilometer over de Nederlandse grens.

In geval van pechhulp is er geen sprake van een eigen risico. Er wordt maximaal 4 keer per verzekeringsjaar hulp verleend.  

Diefstal en Schade verzekerd

Bij racefietsen, ATB's en mountainbikes geldt een eigen risico van 20% van de vastgestelde schade. In het geval van diefstal keren wij gedurende een looptijd van 3 jaar het aankoopbedrag minus het eigen risico uit. De uitkering zal uiterlijk op de 7e kalenderdag plaatsvinden. 

Bij schade keert Allianz Global Assistance het schadebedrag plus de gemaakte kosten voor het huren van een vervangende mountainbike uit. Het eigen risico wordt in mindering gebracht bij schade.

Bij totaal verlies of als de kosten van reparatie hoger zijn dan het verzekerde bedrag min de restwaarde, geldt er voor mountainbikes een eigen risico van 20% van de vastgestelde schade.

Leenfiets

Als de reparatie van de schade aan je mountainbike een paar dagen in beslag neemt, dan krijg je een vergoeding voor de huur van een vervangende fiets (mountainbike).

Wij vergoeden tot € 5,- per dag voor een mountainbike met een maximum van 3 dagen. Deze kosten mag je door de fietsenmaker laten toevoegen aan de reparatienota.

Premie, geen poliskosten

 1. Bij het afsluiten van de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance betaal je geen poliskosten.
 2. Kies je type fiets
 3. Bereken premie
 4. Sluit af 
 5. Ontvang polis direct in je mailbox

Snel geregeld....

Juridische hulp

Met de Fietsverzekering ben je altijd verzekerd van Juridische hulp. Dit is een vast onderdeel van de verzekering. 

Veroorzaakt een ander schade aan jou of je fiets? Dan helpen wij je om de schade  door de veroorzaker te laten betalen. 

De Juridische hulp wordt verleend door een hulpverlener van DAS rechtsbijstand. Hiervoor geldt geen eigen risico.  Als je zelf een andere externe rechtshulpverlener wilt inschakelen (anders dan DAS rechtsbijstand), dan geldt een eigen risico van € 250,-.

Voorwaarden en verzekeringskaart

In de verzekeringskaart en voorwaarden van de Fietsverzekering vind je meer informatie waar je wel en niet voor verzekerd bent. Ook vind je de dekkingsbedragen en of er sprake is van een eigen risico.
Direct afsluiten Bereken premie
Veelgestelde vragen
Heb je vragen over de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.
Veelgestelde vragen
Fietsverzekering afsluiten
De Fietsverzekering is af te sluiten voor elke soort fiets. Of je nu een e-bike of een stadsfiets hebt. En accessoires verzeker je gewoon mee.
Verzekering afsluiten
Contactgegevens
Hieronder vind je naast onze algemene contactgegevens ook ons noodnummer voor in het geval van pech. 
CONTACTGEGEVENS