Kinderfiets

   1. Kies je pakket

   2. Vul de overige gegevens in

   3. Zie jouw premie en sluit direct af! 

MoneyView - 5 sterren rating!
 
MoneyView heeft onze Fietsverzekering weer beoordeeld met 5 sterren!

Bij Allianz Global Assistance kies je uit drie pakketten voor je kinderfietsverzekering, namelijk Standaard, Uitgebreid of Compleet. Afhankelijk van waar je woont kan je kiezen uit één of meerdere pakketten.

Het pakket Standaard biedt bij diefstal een vergoeding in de vorm van de aanschafwaarde van de kinderfiets. Daarnaast ben je verzekerd voor juridische hulp. Met het pakket Uitgebreid ben je naast diefstal ook verzekerd tegen schade. In het pakket Compleet ben je verzekerd voor diefstal, schade en pechhulp in heel Nederland.

 • Snelle uitbetaling bij diefstal
 • Volledig aankoopbedrag gedekt
 • Bij schade: vergoeding voor een leenfiets
 • Reparatie ter plekke
 • 24/7 pechhulp
Kies uit het pakket Standaard, Uitgebreid en Compleet.
 • Juridische hulp
 • Diefstal
 • Juridische hulp
 • Diefstal
 • Schade
 • Juridische hulp
 • Diefstal
 • Schade
 • Pechhulp
* = Afhankelijk van waar je woont kan je kiezen uit één of meerdere pakketten.
Bekijk de animatie

Doorfietsgarantie


Allianz Global Assistance biedt een kinderfietsverzekering met doorfietsgarantie. Dit betekent dat we:
 • Snel uitkeren bij schade.
 • Snel uitkeren bij diefstal.
 • Leenfiets - Wanneer je kinderfiets wordt gerepareerd, ontvang je van ons een vergoeding voor een vervangende fiets.
 • In 95% van alle pechgevallen gebeurt de reparatie van je kinderfiets ter plaatse door gecertificeerde fietsmonteurs. Lukt reparatie ter plaatse niet, dan word je binnen een straal van 30 kilometer afgezet bij een bestemming naar keuze.

Reparatie op locatie

Bij pech onderweg wordt je geholpen door gecertificeerde fietsmonteurs. Zij zijn gespecialiseerd in alle soorten kinderfietsen. In 95% van de gevallen kan je kinderfiets ter plekke gerepareerd worden, waarna je gewoon weer verder fietst.

Als je kinderfiets niet ter plekke gerepareerd kan worden, dan regelt Allianz Global Assistance transport. Je wordt samen met een eventuele medefietser en jullie fietsen afgezet op een bestemming naar keuze binnen een straal van 30 kilometer.

Ben je de grens overgestoken en vindt de pech in het buitenland plaats? Dan ben je ook gedekt voor grensritten naar België en Duitsland, tot 30 kilometer over de Nederlandse grens.

In geval van pechhulp is er geen sprake van een eigen risico. Er wordt maximaal 4 keer per verzekeringsjaar hulp verleend.  

Diefstal en schade verzekerd

In het geval van diefstal keren wij gedurende een looptijd van 3 jaar het volledige aankoopbedrag uit. De uitkering zal uiterlijk op de 7e kalenderdag plaatsvinden. In geval van diefstal is er geen eigen risico. 

Bij schade keert Allianz Global Assistance het schadebedrag plus de eventuele gemaakte kosten voor het huren van een vervangende kinderfiets uit. Het eigen risico bij een schade is € 25,-.

Leenfiets

Als de reparatie van de schade aan je kinderfiets een paar dagen in beslag neemt, dan krijg je een vergoeding voor de huur van een vervangende (kinder)fiets.

Wij vergoeden tot € 5,- per dag voor een kinderfiets met een maximum van 3 dagen. Deze kosten mag je door de fietsenmaker laten toevoegen aan de reparatienota.

Premie, geen poliskosten

 1. Bij het afsluiten van de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance betaal je geen poliskosten.
 2. Kies je type fiets
 3. Bereken premie
 4. Sluit af 
 5. Ontvang polis direct in je mailbox

Snel geregeld....

Juridische hulp

Met de Fietsverzekering ben je altijd verzekerd van Juridische hulp. Dit is een vast onderdeel van de verzekering. 

Veroorzaakt een ander schade aan jou of je fiets? Dan helpen wij je om de schade  door de veroorzaker te laten betalen. 

De Juridische hulp wordt verleend door een hulpverlener van DAS rechtsbijstand. Hiervoor geldt geen eigen risico.  Als je zelf een andere externe rechtshulpverlener wilt inschakelen (anders dan DAS rechtsbijstand), dan geldt een eigen risico van € 250,-.

Voorwaarden en verzekeringskaart

In de verzekeringskaart en voorwaarden van de Fietsverzekering vind je meer informatie waar je wel en niet voor verzekerd bent. Ook vind je de dekkingsbedragen en of er sprake is van een eigen risico.

Veelgestelde vragen
Heb je vragen over de fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance? Vind je antwoord snel in de veelgestelde vragen.
Fietsverzekering afsluiten
Vrijwel elke soort fiets met bijbehorende accessoires kan je verzekeren. Of je nu een e-bike of een stadsfiets hebt.
Contactgegevens
Hieronder vind je naast onze algemene contactgegevens ook ons noodnummer voor in het geval van pech.