Goedkope fietsverzekering

Wat beïnvloedt de prijs van een fietsverzekering?

Wanneer je net een nieuwe fiets hebt gekocht of je rijdt op een (dure) fiets, dan wil je liever niet dat hier iets mee gebeurt. Daarom besluit je je fiets te verzekeren tegen onvoorziene gebeurtenissen. Tegelijkertijd wil je niet te veel betalen en daarom zoek je naar een goedkope fietsverzekering. 

In dit soort situaties is het fijn te weten wat de prijs (verzekeraars noemen dit vaak de premie) van een fietsverzekering beïnvloedt. En belangrijker, wijst een hoge prijs ook op een hoge kwaliteit fietsverzekering? Of ben je net zo goed uit met een goedkope fietsverzekering?

De prijs van een fietsverzekering is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Aanschafwaarde en accessoires. Hoeveel je hebt betaald voor de fiets en de bijbehorende accessoires (indien je deze hebt meeverzekerd) is bepalend voor de premie.
  • Type fiets. Veel verzekeraars maken onderscheid in premie op basis van de soort fiets. Zo verschilt de prijs voor een fietsverzekering van een e-bike en een gewone fiets soms in prijs.
  • Looptijd. Bij een aflopende fietsverzekering verbind jij je voor langere tijd aan een fietsverzekering. Daarom is deze fietsverzekering vaak iets goedkoper dan een doorlopende fietsverzekering.
  • Gekozen dekkingen. De vuistregel hier is dat hoe meer dekkingen je kiest des te duurder de fietsverzekering is.
  • Postcodegebied. Het risico op bijvoorbeeld fietsdiefstal is in de grote stad anders dan op het platteland. Daarom is je postcode vaak een prijsbepalende factor.
  • Leeftijd. Bij sommige verzekeraars bepaalt je leeftijd of je de fietsverzekering duurder of goedkoper uitvalt. Bij Allianz Global Assistance heeft je leeftijd géén invloed op de hoogte van je premie.

Dit zijn niet alle factoren die van invloed zijn op de prijs van je fietsverzekering, maar zo weet je welke factoren mogelijk een rol spelen bij het bepalen van jouw premie. Voor een groot deel heb je het zelf in de hand. Je kiest zelf de fiets, de accessoires, de looptijd en de dekkingen. Dat geldt natuurlijk niet voor factoren als leeftijd of woonplaats. 

Toch past niet elke verzekeraar dezelfde factoren toe. De invloed van leeftijd is bijvoorbeeld niet van toepassing bij Allianz Global Assistance, maar wel bij HEMA. Kijk daarom altijd goed naar de polisvoorwaarden. 

In de polisvoorwaarden van een verzekering staan de situaties beschreven waarin je iets wel of niet vergoed krijgt. Ook staat daarbij vermeld op hoeveel vergoeding je recht hebt. 

Een goedkope fietsverzekering betekent daarom niet dat die fietsverzekering slechter is dan een ander. Het kan best zijn dat je met een relatief goedkope fietsverzekering goed verzekerd bent voor jouw fiets. 

Het is van belang om naast de prijs goed te kijken naar de polisvoorwaarden van een fietsverzekering en jezelf de vraag te stellen: “Wat biedt de fietsverzekering mij voor deze prijs?”

Nieuwsgierig naar de prijs en polisvoorwaarden van de fietsverzekering van Allianz Global Assistance?

Veelgestelde vragen
Heb je vragen over de fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance? Vind je antwoord snel in de veelgestelde vragen.
Fietsverzekering afsluiten
Vrijwel elke soort fiets met bijbehorende accessoires kan je verzekeren. Of je nu een e-bike of een stadsfiets hebt.
Contactgegevens
Hieronder vind je naast onze algemene contactgegevens ook ons noodnummer voor in het geval van pech.